Lite information

Råd inför massage

När jag kommer ut till dig och din häst så vill jag gärna ha lite information kring hästen och vad du som ryttare och ägare anser är problemet. När jag sedan arbetar gör jag det oftast i tystnad och det är för att jag vill att hästen skall få hela min uppmärksamhet. Hästen störs lätt av ljud och prat, så jag vill att det är så lungt som möjligt för att hästen skall få den bästa upplevelsen. 

Hästar reagerar olika på massagen. Vissa står lungt och avslappnat medans andra visar tydligt hur de känner. Jag låter hästarna visa sina känslor och ber dig, som ägare, om hjälp om jag anser att det behövs. Annars är det bättre att låta hästen bara vara, utan tillsägelser och godis. Ibland tycker hästen det är väldigt obehagligt och då kan vi behöva vara två (jag och ägare/beställare) för att kunna genomföra en massage. Sen måste man vara beredd på att hästar ibland kan tycka det känns så pass obehagligt första gångerna, pga det gör ont eller att de känner saker de inte kännt innan, att vi måste avbryta behandlingen. Det måste accepteras och vi tvingar den inte till ngt utan gör detta för hästens skull. Oftast brukar detta lösa sig allt efter som.

Hästen måste också vara torr för att jag skall kunna massera, för att masserar jag på blöt päls uppstår friktion , vilket kan leda till hudbesvär.

Biolight kan utföras på blöt häst, men hästen måste vara ren så lampan på biolighten ej tar skada.